zsemlemorzsa

Tojás fasírozott

Tojás fasírozott Hozzávalók: 5 tojás, 1 zsemle, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors. A panírhoz: liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa. A sütéshez étolaj. A zsemlét vízben beáztatjuk. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és egészen apróra felvágjuk. A petrezselymet is összevágjuk. A zsemléből kinyomjuk a vizet, egy keverőtálba összetépkedjük, beletesszük a hagymákat […]

Tojás fasírozott Tovább olvasom »

Házi nyuszifül tészta baracklekvárral

Házi nyuszifül tészta baracklekvárral Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 kávéskanál só, 3 tojás, víz, 2 evőkanál zsír, 30 dkg zsemlemorzsa. A tálaláshoz porcukor, házi baracklekvár. A lisztbe beleszórjuk a sót, tojással, és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy könnyen sodorható tésztát kapjunk. Gyúródeszkán is átdolgozzuk. Két cipóra osztva egyenként kerekre kisodorjuk. Sodrófára feltekerjük, hosszában kétszer elfelezzük,

Házi nyuszifül tészta baracklekvárral Tovább olvasom »

Mákos és zsemlemorzsás nudli

Mákos és zsemlemorzsás nudli Hozzávalók: 1,5 kg krumpli, só, 1 tojás, 20 dkg finomliszt, 20 dkg rétesliszt, fél deci étolaj, 20 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg darált mák, 25 dkg cukor. A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, még forrón áttörjük, és hűlni hagyjuk. Ízesítjük egy teáskanál sóval. Ütünk bele egy tojást,

Mákos és zsemlemorzsás nudli Tovább olvasom »

Halfasírt zöldségágyon

Halfasírt zöldségágyon Hozzávalók: (10 főre) 1,5-2 kg filézett vegyes hal (harcsa, busa, amur, ponty), 2 vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, 3 tojás, 3 teáskanál őrölt paprika, 7 evőkanál zsemlemorzsa, 20 dkg füstölt szalonna, 2 csokor petrezselyemzöld. A sütéshez fél liter étolaj. A körethez: 1 nagyobb színes paprika, 1 padlizsán, 1 cukkini, 1 lila

Halfasírt zöldségágyon Tovább olvasom »

Bevert szelet

Bevert szelet Hozzávalók: 6 szelet karaj, 20 dkg zsemlemorzsa, 1 teáskanál őrölt feketebors, só, 2 tojás, fél deci étolaj. További fél liter étolaj, vagy zsír a sütéshez. A körethez: 30 dkg krumpli, 1 közepes vöröshagyma, diónyi zsír, só. A vastagabb szeletekre vágott karajt besózzuk. A zsemlemorzsába őrölt borsot keverünk, megforgatjuk benne a hússzeleteket, és mindkét

Bevert szelet Tovább olvasom »

Kivert hús

Kivert hús Hozzávalók: (10 főre) 1,2 borjúgerinc, vagy marhahátszín, 50 dkg zsemlemorzsa, 10 tojás, só, őrölt feketebors, 40 dkg vöröshagyma, 2 púpos evőkanál sertészsír. A húst szálára merőlegesen vékony, kis szeletekre vágjuk, besózzuk, gazdagon borsozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és egyenként kiklopfoljuk. Munka közben folyamatosan beledolgozunk még szeletenként három evőkanál zsemlemorzsát. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt. A

Kivert hús Tovább olvasom »

Derelye

Derelye Hozzávalók: (12 főre) 2 kg liszt, 10 tojás, só, 30 dkg zsemlemorzsa, fél liter olvasztott sertészsír. A közepébe szikkadt szilvalekvár. A lisztet a tojásokkal, és kevés vízzel összeállítjuk. Deszkán is átgyúrjuk, majd egy tállal letakarjuk, néhány percig pihentetjük. Négyfelé választjuk, majd egyenként vékonyra kisodorjuk. A tészta szélétől 2-3 centire kis szilvalekvár halmokat helyezünk, ráhajtjuk,

Derelye Tovább olvasom »