zsír

Szentpáli káposztás lepény

Szentpáli káposztás lepény Hozzávalók: (2 tepsi lepényhez) Tészta: 1 kg liszt, 10 dkg sertészsír, 2 teáskanál só, víz. Töltelék: 1 nagy fej káposzta, 1 dl étolaj, só, őrölt feketebors. A káposztát négyfelé vágjuk, lereszeljük. Sóval, borssal, étolajjal megpároljuk. A lisztet tálba borítjuk, sóval, olvasztott zsírral és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy jó állagú, közepes keménységű […]

Szentpáli káposztás lepény Tovább olvasom »

Vékony pite

Vékony pite Hozzávalók: (1 közepes tepsihez) 4 dl tej, 1 dl víz, 3 tojás, 1 teáskanál só, 4 evőkanál étolaj, 30 dkg liszt. Tetejére: 1,75 dl tejföl, 3 tojás, só. A tepsihez 1 evőkanál zsír. A lisztet tálba borítjuk. A tojásokat a tej és víz keverékébe beleütjük, sózzuk, és sűrű, sima palacsintatésztát készítünk belőle. Végül

Vékony pite Tovább olvasom »

Hamis hájas

Hamis hájas (szilvalekváros) Hozzávalók: (3 sütőtepsihez) 1 kg liszt, 40 dkg sertészsír, 1 teáskanál só, 5 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, csipetnyi sütőpor, egy üveg szilvalekvár, a forgatáshoz vaníliás porcukor. Két deci langyos tejbe egy evőkanál cukrot szórunk, belemorzsoljuk az élesztőt, megvárjuk, míg megkel. A lisztet tálba borítjuk, sóval, sütőporral, zsírral összemorzsoljuk.

Hamis hájas Tovább olvasom »