Deszki báránysült zöldsalátával

Deszki báránysült zöldsalátával

Hozzávalók: a bárány oldalas- gerinc- és nyakas része (10 szelet), 30 dkg fokhagyma, 2 liter tej, 1 evőkanál flekken-keverék, őrölt feketebors, őrölt fűszerkömény, só, 20 dkg füstölt szalonna, 10 szelet paradicsom. A tepsibe étolaj, vagy zsír.

A zöldsalátához: paradicsom, uborka, póréhagyma, feta sajt, só.

A húsokat felszeleteljük, a faggyút leszedjük róla, beirdaljuk, és fokhagymás tejben legalább 15 órát pácoljuk. Lecsepegtetjük, és fűszerezzük. A bevágásokba bőségesen nyomkodunk fokhagyma darabkákat, majd fűszerezzük flekken-keverékkel, őrölt borssal, és őrölt köménnyel. Gyengén átsózzuk, majd kizsírozott, vagy étolajjal átkent tepsibe tesszük, szépen egymás mellé a szelet húsokat. A szalonnát feldaraboljuk, és rárakjuk. Minden szeletre teszünk egy karika paradicsomot is. Fóliával letakarjuk, és sütőben kb. másfél órát sütjük.

A fóliát levesszük róla, és megpirítjuk a tetejét.

Közben a zöldsalátához valókat felkockázzuk, és enyhén megsózva egy tálban összekeverjük. Ezt adjuk a deszki báránysült mellé.