Vaddisznó szűzérmék aszalt szilvával

Vaddisznó szűzérmék aszalt szilvával

Hozzávalók: (8 főre) 2 db vaddisznó szűzérme, 40 dkg vaddisznó karaj, 10 dkg sertészsír, 15 dkg aszalt szilva, 2 dl vörösbor, 40 dkg bacon szalonna. Fűszerkeverék: 1 mokkáskanál őrölt kömény, 2 teáskanál majoránna, 2 teáskanál feketebors, 3 teáskanál só. Köret: 1 kg krumpli, 10 dkg vaj, ½ dl tej, őrölt szerecsendió, só. A tálaláshoz kökényszósz, birsalmabefőtt.

Az aszalt szilvát vörösborral felöntve beáztatjuk. A húsokat felszúrjuk. A szilvaszemeket egyenként szalonnába tekerjük, és azzal együtt helyezzük a szűzérme és a karaj közepébe.

Amikor elkészültünk, a külsejét fűszerkeverékünkkel jó alaposan átdörzsöljük, és baconba csomagoljuk. Így helyezzük a zsírpapírral bélelt, kizsírozott sütőformába. Négy oldalról kevés vörösbort öntünk alá, majd lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg teljesen átpuhul. Ekkor levesszük a fedést, és mindkét oldalán szép színesre pirítjuk.

A körethez a krumplit megtisztítjuk, kockákra vágva, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, összetörjük, vajjal, tejjel, sóval és reszelt szerecsendióval pürét készítünk belőle. Tűzön rottyantunk még egyet rajta, és a vadhús mellé tálaljuk. Kökénylekvárral, birsalmabefőttel különösen finom, ünnepi eledel.