Vegyes drávai halászlé házi gyúrt tésztával
Hozzávalók: (30 főre) 2 kg alaplébe való vegyes halrész: csuka, harcsa, márna, keszeg, törpeharcsa, kárász. 11 nagyobb vöröshagyma, 3 kápia paprika, 5 paradicsom. 10 kg nemes halrész: ponty, harcsa, márna, amúr. Só, 10 evőkanál őrölt paprika, 8 db cseresznyepaprika, 1 csomag halászlé fűszerkeverék. Hal belsőségek: halikra, haltej. 15-20 liter víz. Metélt: 2 tojás, 2 dkg liszt.
Az alaplébe való halrészeket egy fém kosárba pakoljuk, és a bográcsban felforralt vízbe belelógatjuk. Amíg fő, a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát felkockázzuk. Ezeket is a főzőedénybe tesszük, de a kosár mellé, kívülre.
Félórányi lobogó főzés után a kosarat a haldarabokkal kiemeljük, ezeknek csak az ízére lesz szükség. Az alaplevet botmixerrel selymesre átturmixoljuk.
Belehelyezzük a több órája besózott halszeleteket, magas lángon öt percig főzzük, majd cseresznyepaprikát, őrölt paprikát, hal fűszerkeveréket adunk hozzá. Megkóstoljuk, és amennyiben szükséges, sózzuk.
Beleborítjuk a haltejet és halikrát, húsz percig ezekkel is rotyogtatjuk, végül házi metélt tésztával tálaljuk.
A felhabolt tojásokat liszttel összegyúrjuk, kicsit pihenni hagyjuk, majd kisodorjuk, vékony metéltre felvágjuk, és sós vízben kifőzzük.