Hozzávalók: 3 fehér spárga, 15 dkg eper, 10 dkg cukor, 2 dl főzőtejszín, 1 citrom leve, 1,5 dl víz. A díszítéshez 3 szem eper, mentalevél.
Először a spárgát megtisztítjuk, végéről a fás részeket levágjuk, mert ezek keserű ízt adhatnak. Kis szeletekre vágjuk. Az epreket elfelezzük.
A cukrot serpenyőben karamellizáljuk, rátesszük a spárgát, az epret, felöntjük vízzel, citromlevet csurgatunk rá, és az egészet összefőzzük. Tejszínnel felöntjük, ezzel is hevítjük tíz percig, majd az egészet összeturmixoljuk, kihűtjük.
A félretett három epret apró kockákra vágva a fagyi alaphoz keverjük, majd az egészet kifagyasztjuk.
Tálalásnál mentalevéllel díszítve kínáljuk.