Erdei gombás vadnyúl paprikás parázsburgonyával
Hozzávalók: egy megtisztított vadnyúl, vagy házinyúl. 30 dkg rókagomba, 2 vargánya gomba, 30 dkg vöröshagyma, fél fej fokhagyma, 1 evőkanál só, 2 babérlevél, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt feketebors, 3 púpos evőkanál fűszerpaprika, fél dl étolaj, 2 dl tejföl, 1 paprika, 1 paradicsom. Személyenként 3 db parázsburgonya.
A nyúlhúst hártyától-faggyútól megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, és alaposan átmossuk. A hagymákat megpucoljuk, és felkockázzuk.
Egy bográcsba, vagy vas lábosba olajat öntünk, és beleborítjuk a húst a csontos részekkel együtt. Rátesszük a vöröshagymát, és erős tűzön, folytonos keverés mellett összeforgatjuk, pörköljük. Amikor a hús kicsit kifehéredik, megszórjuk őrölt paprikával, beledobjuk a paradicsomot és paprikát, majd felengedjük egy liter vízzel. Sóval ízesítjük, és fél óráig főzzük.
Ekkor befűszerezzük. Teszünk bele babérlevelet, őrölt köményt, apróra összevágott fokhagymát, és őrölt borsot is.
A parázsburgonyát héjában megfőzzük, és megtisztítjuk.
Amikor a nyúlhús megpuhult, beletesszük a megtisztított, feldarabolt erdei gombákat, és összerázogatjuk az ételt. A bogrács egyik oldalára elhúzzuk a darabos részeket, a másik oldalon összegyűlt szaftba belehelyezzük a főtt burgonyát. Hagyjuk, hogy a finom, fűszeres lé íze a krumplit is átjárja, majd kiszedjük az ételből. A paprikásra még tejfölt csurgatunk, összeforraljuk, és tálaljuk a burgonya mellé.