Kolbászos gombóc

Kolbászos gombóc

Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, só, 20 dkg kolbász, 50 dkg liszt, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír.

A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és kevés vízzel puhára főzzük. A főző lében krumplinyomóval simára összetörjük, enyhén megsózzuk, és hagyjuk kihűlni.

Közben a kolbász bőrét lehúzzuk, és kis kockákra vágjuk.

A krumplipürét liszttel összegyúrjuk. Lágy tésztát készítünk, amit lisztezett gyúródeszkán kinyújtunk. Csíkokat, majd kisebb négyzeteket vágunk belőle. Középre egy kocka kolbászt teszünk, a tészta sarkait négy oldaláról összefogjuk, és kis gombócot alakítunk belőle. Ezzel a módszerrel az egész tésztát feldolgozzuk.

Nagy fazékban vizet forralunk, ebben főzzük ki a gombócokat. Főzés közben néhányszor óvatosan megkeverjük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony laskákra vágjuk, majd zsírban üvegesre pároljuk.

A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, és megszórjuk párolt hagymával. Összerázogatjuk, és máris lehet fogyasztani.