Kukoricakása pirított hagymával

Kukoricakása pirított hagymával

Hozzávalók: 2 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél dl étolaj, 50 dkg kukoricakása, só, 1 babérlevél, csipetnyi őrölt feketebors, teáskanálnyi őrölt pirospaprika.

A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A kukoricakását többször átmossuk, leszűrjük, lábosba tesszük, és felöntjük egy liter vízzel. Megsózzuk, beledobjuk a babérlevelet, a fokhagymát, és feltesszük főni.

A vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajban megpároljuk. Kevés fűszerpaprikával elkeverjük, és félretesszük.

A kását őrölt borssal ízesítjük. A babérlevelet és a fokhagymát kiszedjük belőle, megkóstoljuk, és ha kell, ízesítjük, vagy még egy kicsit főzzük, hogy teljesen puha legyen.

Tálalásnál párolt hagymát teszünk a tetejére.