Kukoricakása pirított hagymával
Hozzávalók: 2 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél dl étolaj, 50 dkg kukoricakása, só, 1 babérlevél, csipetnyi őrölt feketebors, teáskanálnyi őrölt pirospaprika.
A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A kukoricakását többször átmossuk, leszűrjük, lábosba tesszük, és felöntjük egy liter vízzel. Megsózzuk, beledobjuk a babérlevelet, a fokhagymát, és feltesszük főni.
A vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajban megpároljuk. Kevés fűszerpaprikával elkeverjük, és félretesszük.
A kását őrölt borssal ízesítjük. A babérlevelet és a fokhagymát kiszedjük belőle, megkóstoljuk, és ha kell, ízesítjük, vagy még egy kicsit főzzük, hogy teljesen puha legyen.
Tálalásnál párolt hagymát teszünk a tetejére.