Hozzávalók: 2 petrezselyemgyökér, 2 sárgarépa, 50 dkg krumpli, 1 csokor zeller-és petrezselyemzöld, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, 30 dkg tarhonya, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 kávéskanál őrölt feketebors, só.
A zöldségféléket megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk.
A zsírt egy fazékban felolvasztjuk, ebben elkezdjük pirítani a tarhonyát, majd a kockákra vágott vöröshagymával együtt aranybarnára sütjük.
Hozzátesszük a vékony karikákra vágott petrezselymet és sárgarépát, a csokorba kötött zeller-és petrezselyemzöldet, egészben a paprikát és a paradicsomot, a kockázott krumplit. Őrölt paprikát, ízlés szerint borsot és sót szórunk rá, majd felengedjük vízzel, és az egészet jó fél óra alatt készre főzzük.
