Hozzávalók: (2 tepsi lepényhez) Tészta: 1 kg liszt, 10 dkg sertészsír, 2 teáskanál só, víz. Töltelék: 1 nagy fej káposzta, 1 dl étolaj, só, őrölt feketebors.
A káposztát négyfelé vágjuk, lereszeljük. Sóval, borssal, étolajjal megpároljuk.
A lisztet tálba borítjuk, sóval, olvasztott zsírral és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy jó állagú, közepes keménységű tésztát kapjunk.
Lisztezett gyúródeszkán is átforgatjuk, négy cipóra szétválasztjuk, ezeket egyenként kidolgozzuk.
Vékonyra sodorjuk. Káposztával megkenjük, feltekerjük, kezünkkel lenyomkodjuk, közben nyújtunk is rajta. Darabokra vágjuk. Tepsibe helyezzük, ott még villával, vagy késsel megszurkáljuk a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
