Tasaka – táska leves

Tasaka – táska leves

Hozzávalók: Tésztához: 1 tojás, csipetnyi só, kb. 2-2,5 dl víz, 50 dkg liszt. A tetejére: 2 evőkanál búzadara. Főzőlé: 3 liter víz, 3 dl paradicsomlé, só, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál búzadara. Rántáshoz: 2 evőkanál zsír, 1 kicsi vöröshagyma, 1 evőkanál őrölt paprika.

A tésztához a tojást felhaboljuk csipetnyi sóval. Vizet öntünk hozzá, liszttel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán is jól átdolgozzuk, majd letakarva pihenni hagyjuk.

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olvasztott zsírban üvegesre pároljuk, végül belekeverjük az őrölt paprikát.

A vizet egy fazékban sóval és paradicsomlével együtt felforraljuk.

A megpihent tésztát közepesen vékonyra kisodorjuk. Rálocsoljuk a rántás nagy részét, majd mind a négy oldalát hirtelen mozdulattal rá-és visszahajtjuk, hogy egyenletesen elkenődjön a vöröshagymás töltelék. Búzadarával megszórjuk. Alulról és felülről is kettőt hajtunk rajta, középen elvágjuk. Az így kapott két rudat 6-8 centis téglalapokra vágjuk. Széleit körben gondosan benyomkodjuk, nehogy kifolyjon a töltelék.

Forró levesben főzzük ki a tésztát. Adunk még hozzá cukrot, búzadarát és a félretett rántást. Ezekkel együtt készre főzzük.