Hozzávalók: (1 sütőtepsihez) Tészta: 40 dkg liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 2 evőkanál étolaj, langyos víz. A rétes tésztára 1 evőkanál étolaj. Töltelék: 1 kg túró, 2 evőkanál cukor, csipetnyi só, 2 csomag vaníliás cukor, 1 nagy csokor kapor. A töltelék tetejére: 3,75 dl tejföl, 1 tojás. A tésztára: 1 evőkanál olvasztott zsír és 4 dkg margarin. A szóráshoz: 2 evőkanál cukor.
A lisztbe csipetnyi sót, egy tojást, étolajat és annyi langyos vizet teszünk, hogy a nokedli tésztánál sűrűbb, jó állagú tésztát tudjunk dagasztani. Ezt egy tálban alaposan kidolgozzuk, majd lisztezett konyharuhára tesszük, tetejét étolajjal átkenjük, és húsz percig pihenni hagyjuk.
A töltelékhez a kaprot apróra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt kikeverjük.
A tojást villával felverjük, a tejfölhöz adjuk.
Az asztalra abroszt terítünk, ezt lelisztezzük. A megpihent tésztát kézfejünkön megnyújtjuk, ráhelyezzük a terítőre, és lassan, az asztalt körbe-körbe járva vékonyra húzzuk, hogy a szélei lelógjanak. Ezt legombolyítjuk, a tésztát az olvasztott zsír és vaj keverékével meglocsoljuk. Rászórjuk a túrós tölteléket, tejfölös tojással megpötyögtetjük, cukrot hintünk rá, majd a két hosszú oldalát felcsapjuk, ide is teszünk tölteléket és olvasztott zsiradékot. Abrosz segítségével két oldalról a közepéig feltekerjük, tojásos tejföllel a tetejét is átkenjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe, a forma hosszúságának megfelelő rudakat helyezünk.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép színesre sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, csak utána szeleteljük.