Almás-gesztenyés palacsinta

Almás-gesztenyés palacsinta

Hozzávalók: 2 tojás, 35 dkg liszt, 3-4 dl tej, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, szódavíz. A töltelékhez: 4 nagy alma, csipetnyi só, 25 dkg gesztenyemassza, 2 evőkanál rum (rumaroma), 2 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, a sütéshez étolaj.

A tojásokat sóval, cukorral, vaníliás cukorral, liszttel és tejjel csomómentesre keverjük, majd annyi szódavizet adunk hozzá, hogy jó sűrű palacsintatésztánk legyen. Ezt a masszát addig pihentetjük, amíg a töltelék elkészül. Ehhez az almákat héjastól lereszeljük, majd csipetnyi sóval megpároljuk. Kicsit hűtjük, összekeverjük a gesztenyével, ízesítjük rummal, vagy aromával, cukorral és vaníliás cukorral.

A megpihent palacsintatésztát tovább hígítjuk szódával, és olajozott serpenyőben a szokásos módon kisütjük. Tányérra borítjuk, közepébe egy csík tölteléket halmozunk, feltekerjük, és úgy kínáljuk.