Boldogi fehér káposzta

Boldogi fehér káposzta

Hozzávalók: másfél kg hús: sertés dagadó, és csülök. 10-15 dkg rizs, 1 kg vágott savanyú káposzta, 1 púpos evőkanál sertészsír, 3 evőkanál liszt.

A húsokat besózzuk, és ebben 3-4 napig, hideg helyen állni hagyjuk.

Főzés előtt kis kockákra felszeleteljük, majd alaposan átmossuk. Amennyiben a káposzta túl savanyú, azt is átöblítjük.

Egy nagyobb fazék alját beterítjük a káposzta felével, rászedjük a lecsepegtetett húst, és befedjük a maradék káposztával. Annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje, és feltesszük főzni.

Egy óra múlva beleborítjuk az átmosott rizst. A káposzta főzőlevéből kiszedünk két merőkanálnyit, felolvasztunk benne egy kanál zsírt, és csomómentesre keverjük a liszttel. Amikor a rizs is puhára főtt, ezzel a habarékkal sűrítjük be a káposztát. Összeforraljuk, és máris tálalható.