áfonya

Vörösboros-áfonyás vaddisznó ragu

Vörösboros-áfonyás vaddisznó ragu Hozzávalók: (10 főre) 3 kg vaddisznócomb, 60 dkg vöröshagyma, 3 db többszínű tv-paprika, 20 dkg mangalica szalonna, 2 nagy fakanál mangalica zsír, fél üveg lecsó, 3 teáskanál mustár, 2 teáskanál fokhagymapor, 3 babérlevél, 2 teáskanál őrölt feketebors, 10 borókabogyó, 2 teáskanál kakukkfű, 2 teáskanál majoránna, 2 teáskanál őrölt kömény, só, 2 evőkanál […]

Vörösboros-áfonyás vaddisznó ragu Tovább olvasom »

Citromos palacsinta mézes tejföllel és vörös áfonyával

Citromos palacsinta mézes tejföllel és vörös áfonyával Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 db tojás, 3 dl tej, 2 dl szódavíz, fél dl étolaj, 1 teáskanál porcukor, csipetnyi só, fél citrom reszelt héja és leve, 12,5 dkg tejföl, 4 evőkanál méz, 10 dkg áfonya. A sütéshez étolaj, a díszítéshez porcukor és citromfű. A tojásokat tálba ütjük,

Citromos palacsinta mézes tejföllel és vörös áfonyával Tovább olvasom »

Rozsdás szarvas szelet burgonyafánkkal

Rozsdás szarvas szelet burgonyafánkkal Hozzávalók: A páchoz: só, őrölt feketebors, vadfűszer keverék, szerecsendió, étolaj. 8 szelet szarvas szűzpecsenye, 1 nagy vöröshagyma, 4 evőkanál cukor, 6 szem borókabogyó, 2 teáskanál mustár, 1 babérlevél, fél dl étolaj, fél liter vörösbor. A burgonyafánkhoz: 50 dkg krumpli, só, 20 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 1 kávéskanál őrölt feketebors, kevés

Rozsdás szarvas szelet burgonyafánkkal Tovább olvasom »