Citromos palacsinta mézes tejföllel és vörös áfonyával
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 db tojás, 3 dl tej, 2 dl szódavíz, fél dl étolaj, 1 teáskanál porcukor, csipetnyi só, fél citrom reszelt héja és leve, 12,5 dkg tejföl, 4 evőkanál méz, 10 dkg áfonya. A sütéshez étolaj, a díszítéshez porcukor és citromfű.
A tojásokat tálba ütjük, és felhaboljuk. Ráborítjuk a lisztet, és apránként adagolva tejjel csomómentesre keverjük. Porcukorral, csipetnyi sóval ízesítjük, majd étolajjal és szódavízzel simára kidolgozzuk. Belecsurgatunk fél citrom megszűrt levét, és a lereszelt héját is hozzáadjuk.
Enyhén olajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A tejfölbe belecsurgatjuk a mézet, és összekeverjük.
A citromos palacsintákat egyenként, üresen feltekerjük, mindegyiket négy darabra vágjuk, tányérra rakjuk. Mézes tejföllel meglocsoljuk, és áfonyát szórunk rá.
Díszítésként porcukorral megszórjuk, és citromfüvet teszünk a tetejére.