kacsamáj

Kacsamájas briós saláta ágyon

Kacsamájas briós, saláta ágyon Hozzávalók: (2 rúdhoz) 50 dkg liszt, 30 dkg vaj, 2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 2 dkg élesztő, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg kacsamáj, 30 dkg márványsajt, 15 dkg pirított dió, 2 tojás, 1 teáskanál só, 1 evőkanál kacsazsír, csipetnyi őrölt bors, 5 dkg aszalt paradicsom, vegyes kerti zöldfűszer, tetejére 1 […]

Kacsamájas briós saláta ágyon Tovább olvasom »

Babkása töpörtyűvel, májjal

Babkása töpörtyűvel, májjal Hozzávalók: 60 dkg fejtett bab, 1 kg burgonya, 3 vöröshagyma, 30-35 dkg liszt, só, 1 kg kacsaháj, 20 dkg kacsamáj, 1 púpos fakanál zsír. A kacsahájat feldaraboljuk, egy púpos teáskanál sóval összekeverjük, és állni hagyjuk. Negyed óra múltán három evőkanál vizet öntünk alá, és fedő alatt feltesszük a tűzre. Idő közben néha

Babkása töpörtyűvel, májjal Tovább olvasom »

Szarkavári rongyos kacsamáj pálinka fürdőben, újlaki lángossal

Szarkavári rongyos kacsamáj kajszi pálinka fürdőben, újlaki lángossal Hozzávalók: 50 dkg hízott kacsamáj darabokban, 0,5 dl kajszibarack pálinka, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál őrölt feketebors, 8 teáskanál só. A lángoshoz: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 5 dl tejföl, 3 tojás, 3 teáskanál só, 3 tojás, 1 teáskanál cukor, 2 dl langyos tej, a sütéshez

Szarkavári rongyos kacsamáj pálinka fürdőben, újlaki lángossal Tovább olvasom »

Kacsasült májas tésztával, párolt káposztával

Kacsasült májas tésztával, párolt káposztával Hozzávalók: 1 egész kacsa a hájával együtt, só, 15 dkg kacsazsír. A tésztához: 1 kg kacsamáj (jó a pecsenyekacsa mája is), 15 dkg kacsaháj, 2 evőkanál kacsazsír, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 60 dkg liszt, 1 teáskanál só, 6 tojás. A párolt káposztához: 1 dl kacsazsír, 1 kis fej vörös

Kacsasült májas tésztával, párolt káposztával Tovább olvasom »

Kriábá paprikás

Kriábá paprikás Hozzávalók: 1,5 kg hízott kacsamáj, 2 kg kacsaháj, 1,5 kg krumpli, 2 vöröshagyma, 2 színes paprika, 1 teáskanál só, 4 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt feketebors. A krumplikat megtisztítjuk, és négyfelé vágjuk. A kacsa hájából 15 dekányit kockákra vágunk, rászeljük nagyobb darabokban a vöröshagymát és a paprikát, enyhén megsózzuk, és pároljuk. A

Kriábá paprikás Tovább olvasom »