kevert tészta

Ibolya szelet

Ibolya szelet Hozzávalók: 6 tojás, 30 dkg kristálycukor, 30 dkg liszt, 1 sütőpor, fél dl étolaj, fél dl tej, kis üveg ribizli (meggy) lekvár, 2 csomag meggyízű üdítőpor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 20 dkg kristálycukor, 7 dl víz. A tojásokat felütjük, beletesszük a cukrot, és habosra keverjük. Hozzáöntjük az étolajat, a tejet, és apránként a …

Ibolya szelet Tovább »

Unokák kedvence

Unokák kedvence Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg cukor, 5 dkg margarin, 1 sütőpor, 2 tojás, 2 vaníliás cukor, 4 dkg kakaó, 1 evőkanál baracklekvár, 1 üveg magozott meggy, 2,5 dl tej. A tepsi kikenéséhez étolaj. Egy nagyobb keverőtálba beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, és összekeverjük. Kakaót, vaníliás cukrot, olvasztott margarint adunk hozzá, …

Unokák kedvence Tovább »

Kossuth kifli

Kossuth kifli Hozzávalók: 6 tojás, 30 dkg kristálycukor, 30 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 30 dkg margarin. A tepsi kikenéséhez vaj, liszt. A tetejére 20 dkg dió. A karamellhez 10 dkg cukor. A tojásokat két edénybe szétválasztjuk. A sárgákhoz öntjük a cukrot, és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a margarint, és azzal is alaposan kidolgozzuk. A …

Kossuth kifli Tovább »