libahús

Ludaskása tarhonyával

Ludaskása tarhonyával Hozzávalók: 1,5 kg libahús (zúza, szárnyközép, láb, szív), 1 dl libazsír, 2 tv-paprika, 1 paradicsom, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, 1 teáskanál egész kömény, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál őrölt paprika, 40 dkg tarhonya, további 5 evőkanál libazsír. A vöröshagymát, paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A húsféléket kisebbekre aprítjuk. Egy lábasban […]

Ludaskása tarhonyával Tovább olvasom »

Töltött káposzta libahúsból

Töltött káposzta libahúsból Hozzávalók: 1 kg liba apróhús (mell, felsőcomb), 2 nagy vöröshagyma, 15 dkg zsíros és húsos mangalica szalonna vegyesen, 1 fej savanyú káposzta, 10 dkg rizs, 2 dkg őrölt paprika, 2 dkg só, 1 tojás, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál egész kömény, 3 babérlevél. Rántás: 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál libazsír, 2

Töltött káposzta libahúsból Tovább olvasom »

Liba raguleves

Liba raguleves Hozzávalók: 1,5 kg libaaprólék (zúza, láb, nyak, szív, szárnyvégek), 1 kis kelkáposzta, 1 karalábé, 1 vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, fél zellergumó, 1 csokor zeller zöld, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 2 burgonya, fél dl étolaj, 3 dkg vaj, 30 dkg gomba, 30 dkg zöldborsó, 2 evőkanál liszt. Fűszerek: 1 teáskanál tárkony, 1 teáskanál

Liba raguleves Tovább olvasom »

Ludaskása

Ludaskása Hozzávalók: 1,5 kg liba, vagy kacsahús, 1 nagyobb fej vöröshagyma, majoránna, őrölt feketebors, só, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 csokornyi petrezselyemzöld, fél dl étolaj, 50 dkg rizs. A húst megtisztítjuk, és feldaraboljuk, majd egy nagyobb lábosba borítjuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. Ízesítjük teáskanálnyi sóval, borssal, és

Ludaskása Tovább olvasom »