liszt

Lisztes sterc tejfölös uborkasalátával

Lisztes sterc tejfölös uborkasalátával Hozzávalók: Sterc: 40 dkg liszt, 3 nagyobb krumpli, 10 dkg sertészsír, só. Saláta: 6 kígyóuborka, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál 10%-os ecet, 3 cl víz, 2 gerezd fokhagyma, 4,5 dl tejföl, 1 teáskanál őrölt paprika. A sterchez először a krumplit megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és sós […]

Lisztes sterc tejfölös uborkasalátával Tovább olvasom »

Zápraskás hús

Zápraskás hús Hozzávalók: Egy fazék tyúkhúsleves a zöldségekkel együtt, 4 fej fokhagyma, 2-3 dl étolaj, 11 evőkanál liszt, só. A fokhagymát megtisztítjuk, kisebb darabkákra vágjuk. Az étolajat ráöntjük, sózzuk, simára keverjük a liszttel. Feltesszük pirulni, zsemleszínű rántást készítünk belőle. Az előre elkészített tyúkhúslevest felmelegítjük, a forró húsokat és zöldségeket óvatosan, hogy ne törjük össze, elkeverjük

Zápraskás hús Tovább olvasom »