marhacomb

Hortobágyi pásztorhús

Hortobágyi pásztorhús Hozzávalók: 50 dkg marhacomb, 15 dkg füstölt szalonna, 8 dkg zsír, 2 vöröshagyma, 40 dkg krumpli, 20 dkg tarhonya, 2 paradicsom, 1 nagyobb paprika, só, 2 teáskanál őrölt paprika. A szalonnát, a húst, vöröshagymát, paprikát és paradicsomot is felkockázzuk. A szalonnát serpenyőben kisütjük, színesre pirítjuk. Rápakoljuk a vöröshagymát, a zsírt és megpároljuk. Megszórjuk […]

Hortobágyi pásztorhús Tovább olvasom »

Párolt marhahús meggyszósszal, pirított darával

Párolt marhahús meggyszósszal, pirított darával Hozzávalók: 8 szelet marhacomb, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál só, 1 dl mustár, 3 dl étolaj. A szószhoz: 1 kg meggy, 8 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg, 5 dl főzőtejszín, 5 evőkanál liszt. A darához: 50 dkg búzadara, 1 dl étolaj,

Párolt marhahús meggyszósszal, pirított darával Tovább olvasom »

Palóc leves

Palóc leves Hozzávalók: 1 kg marhacomb, 60 dkg főtt burgonya, 60 dkg üveges, vagy előfőzött zöld-és sárgahüvelyű bab a levével együtt, 60 dkg vöröshagyma, fél fej fokhagyma, 1 dl étolaj, 1 teáskanál egész kömény, 2 teáskanál só, 2 evőkanál fűszerpaprika, 2 babérlevél, 15 szem egész bors, 2 dl tejföl. A marhacombot egyforma, közepes nagyságú kockákra

Palóc leves Tovább olvasom »

Savanyú káposztás tokány

Savanyú káposztás tokány Hozzávalók: 25 dkg kolozsvári szalonna, 2 evőkanál sertészsír, kevés füstölt szalonna bőrke, 4 vöröshagyma, só, másfél kg marhacomb, 25 dkg csiperkegomba, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 4 gerezd fokhagyma. A fűszerezéshez: 3 babérlevél, teáskanálnyi őrölt kömény, majoránna, borókabogyó, őrölt feketebors, 5 teáskanál paprikalekvár, 1 teáskanálnyi csípős paprikakrém, 5-10 dkg vargánya, 1 kg savanyú

Savanyú káposztás tokány Tovább olvasom »