mustár

Kapros csirkeragu rösztikével

Kapros csirkeragu rösztikével Hozzávalók: 6 nagyobb csirkecomb, 1 teáskanál só, 3 evőkanál mustár, 1 teáskanál őrölt bors, fél deci étolaj, 2 csokor kapor, 1 dl Szent György-hegyi rizling, 5 dl tejföl, másfél evőkanál liszt. Rösztike: 1 kg burgonya, 1 teáskanál só, csipetnyi őrölt bors, 5 evőkanál liszt, 1 tojás, a sütéshez étolaj. A csirkecombokat kicsontozzuk. […]

Kapros csirkeragu rösztikével Tovább olvasom »

Halászlé korhelyesen

Halászlé korhelyesen Hozzávalók: személyenként 30 dkg különféle hal (ponty, keszeg, kárász, törpeharcsa), 3 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 2 paradicsom, 2 paprika, egészbors, őrölt paprika, só, citrom, 1 evőkanál mustár, 1,5 dl tejföl és tejszín, paradicsompüré, 2 dl bor. A vöröshagymát durvára felvágjuk, és bográcsba tesszük. Mellé dobjuk a paradicsomot kockákban, a fokhagymát szeletekben,

Halászlé korhelyesen Tovább olvasom »

Palócpecsenye pirított buktával

Palócpecsenye pirított buktával Hozzávalók: (6 főre) 1 kg sertéskaraj, liszt a forgatáshoz, só, őrölt feketebors, 2 evőkanál sertészsír, 5 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár, 2 teáskanál őrölt paprika, 3 dl víz. A buktához: 1 kg krumpli, 50 dkg liszt, só, víz, 10 dkg sertészsír, 3 vöröshagyma. A húst vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk, mindegyiket sóval, borssal megszórjuk.

Palócpecsenye pirított buktával Tovább olvasom »

Kétbodonyi tekert hús, krumpli gombóccal

Kétbodonyi tekert hús, krumpli gombóccal Hozzávalók: 50 dkg sertéskaraj, 3 fej vöröshagyma, só, őrölt feketebors, 1 púpos fakanál zsír, 1 evőkanál mustár, 2 dl tejföl. A gombóchoz: 1 kg krumpli, só, 1 tojás, 15-20 dkg rétesliszt, 20 dkg finomliszt. A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra

Kétbodonyi tekert hús, krumpli gombóccal Tovább olvasom »

Mézes-mustáros csirke

Mézes-mustáros csirke Hozzávalók: 1 egész megtisztított csirke, 5 vöröshagyma, 40 dkg sárgarépa, étolaj, 3 evőkanál méz, 3 evőkanál mustár, só, őrölt feketebors (esetleg szárnyas fűszerkeverék), 60 dkg burgonya. A krumplit, sárgarépát, vöröshagymát megtisztítjuk. A krumplit és vöröshagymát negyedekre, a sárgarépát közepes csíkokra vágjuk. Egy nagyobb hőálló edényt étolajjal kikenünk, az aljába öntjük a burgonyát, sárgarépát

Mézes-mustáros csirke Tovább olvasom »