rétes

Méhkeréki palacsinta

Méhkeréki palacsinta Hozzávalók: (16 palacsintához) 1 kg liszt, 1 teáskanál só, 2 dkg élesztő, 5 dkg margarin, 3 dl étolaj, 50 dkg savanyú káposzta, köménymag, őrölt bors, só, 1 nagy csokor kapor, egy csokor kerti laboda (helyettesíthetjük spenóttal), zsenge hagymaszár, néhány zöldhagyma, 50 dkg krumpli. Az élesztőt langyos vízben feloldjuk. A lisztben elkeverjük a sót, …

Méhkeréki palacsinta Tovább »

Brzi gibanica – gyors gibanica

Brzi gibanica (Gyors gibanica) Hozzávalók: (1 rúdhoz) 2 réteslap, 2 evőkanál olívaolaj, 15 dkg juhtúró, 5 dkg trappista sajt, a sütéshez étolaj. A réteslapokat kiterítjük, egy adaghoz kettőt egymásra helyezünk. Meglocsoljuk olívaolajjal (étolajjal, vagy olvasztott zsírral). Egyik végére hosszában felhalmozzuk a juhtúrót, majd nagylyukú reszelőn sajtot reszelünk rá. Feltekerjük, csigába összehajtjuk, kicsit megnyomjuk a tenyerünkkel …

Brzi gibanica – gyors gibanica Tovább »

Abroszban főtt grízes rétes

Abroszban főtt grízes rétes Hozzávalók: (1 cipóhoz) fél kg liszt, 1 tojás, csipetnyi só, a tészta kenéséhez étolaj. A grízes töltelékhez: 1 dl étolaj, 50 dkg búzadara, 30 dkg kristálycukor. A tálaláshoz 2 dl tejföl, 1 üveg meggybefőtt, porcukor. A rétestésztához a lisztet a tojással, és csipetnyi sóval ízesített langyos vízzel alaposan kidolgozzuk. Kicsit pihentetjük, …

Abroszban főtt grízes rétes Tovább »