rum

Csörögefánk kelt tésztából

Csörögefánk kelt tésztából Hozzávalók: 25 dkg liszt, 4 tojás sárgája, 5 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1 dkg élesztő, 1 dl tejföl, 1 evőkanál rum, csipetnyi só, 1 dl tej. A tálaláshoz rummal elkevert kajszibaracklekvár. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba borítjuk, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a […]

Csörögefánk kelt tésztából Tovább olvasom »

Kávés kekszes tetejű

Kávés kekszes tetejű Hozzávalók: Piskóta: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál víz, 6 evőkanál liszt, 1 sütőpor. Kekszes krém: 50 dkg darált háztartási keksz, 4 dl hideg kávé, fél deci rum (aroma), 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor. Máz: 4 evőkanál étolaj, 10 dkg étcsokoládé. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat cukorral, vízzel habosra felverjük.

Kávés kekszes tetejű Tovább olvasom »