Hozzávalók: 25 dkg liszt, 4 tojás sárgája, 5 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1 dkg élesztő, 1 dl tejföl, 1 evőkanál rum, csipetnyi só, 1 dl tej. A tálaláshoz rummal elkevert kajszibaracklekvár.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet tálba borítjuk, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a cukrot és a rumot. Beleöntjük a megkelt élesztős tejet, ezzel összeállítjuk a tésztát. Fél órát pihentetjük.
Vékonyra kisodorjuk, derelyevágóval kb. hat centis csíkokra, majd téglalapokra vágjuk, közepüket ferdén bevágjuk, ezen az egyik sarkukat áthúzzuk.
Nem túl forró, bő olajban mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.
Tálalásnál porcukorral megszórhatjuk, rumos baracklekvárt kínálunk hozzá.