sajt

Csomócska

Csomócska Hozzávalók: 55 dkg liszt, 4 dl meleg víz, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 3 evőkanál étolaj, 2 teáskanál só, fél dl tej. A sós töltelékhez: 6 dkg vaj, 2 dkg sajt, 4 gerezd fokhagyma, 6 szál medvehagyma, 1 teáskanál só. Az édes töltelékhez: 5 dkg vaj, 10 dkg (barna) cukor, egy csomag fahéj. […]

Csomócska Tovább olvasom »

Ragadáncsos tészta

Ragadáncsos tészta Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 tojás, só, 20 dkg sajt, 50 dkg krumpli, 2 evőkanál étolaj, 10 dkg húsos szalonna. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. A levet leöntjük róla, és megtörjük. A sajtot lereszeljük. A liszttel, tojással, csipetnyi sóval és kevés vízzel nem túl kemény tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán

Ragadáncsos tészta Tovább olvasom »

Erős kifli

Erős kifli Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 5 kávéskanál só, 8 teáskanál cukor, 3 dl tej, 2 tojás, 1,2 dl étolaj. A töltelékhez: 30 dkg csípős füstölt kolbász, 20 dkg szalámi, 3 evőkanál csípős paprikakrém, 3 evőkanál csemege paprikakrém, 30 dkg lágy sajt, 3 vöröshagyma. A tetejére 2 tojás, 2 teáskanál só, 2

Erős kifli Tovább olvasom »

Réteges keletlen

Réteges keletlen Hozzávalók: 70 dkg krumpli, 60 dkg liszt, 10 dkg sertészsír, másfél dl tejföl, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt sajt. A krumplit megtisztítjuk, megmossuk és lereszeljük. Amikor a felével elkészülünk, beletesszük egy tálba, és rászórjuk a liszt felét, hogy ne barnuljon meg a krumpli. Ráreszeljük a megmaradt mennyiséget, ezt is

Réteges keletlen Tovább olvasom »

Sajtos és vaníliás roló

Sajtos és vaníliás roló Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt,2 tojás, fél liter langyos víz, 2 evőkanál ecet, 2 evőkanál só, 25 dkg margarin, 10 dkg rétesliszt. A sajtos krémhez: fél liter víz, 1 evőkanál só, 5 evőkanál rétesliszt, 1 evőkanál finomliszt, 20 dkg reszelt sajt. A tepsi kikenéséhez étolaj, a tészták kenéséhez 2 tojás.

Sajtos és vaníliás roló Tovább olvasom »

Spárgás sajttekercs

Spárgás sajttekercs Hozzávalók: (2 tekercshez) 1 fej vöröshagyma, 10-15 dkg krémsajt, 1 kg előfőzött spárga, 1 evőkanál mustár és majonéz, 2 evőkanál tejföl, kis csokor petrezselyem zöldje, 40 dkg trappista sajt, 20 dkg gépsonka, 2 keményre főzött tojás, ízlés szerint só, 1 teáskanál bors. A vöröshagymát apró darabokra vágjuk. A tisztított spárgát cukros- sós- citromleves

Spárgás sajttekercs Tovább olvasom »

Szőlőszemekkel töltött sajtcsemege

Szőlőszemekkel töltött sajtcsemege Hozzávalók: 15 dkg Anikó, vagy márvány-sajt, 10 dkg edami, vagy trappista sajt, 10 dkg tejszínes krémsajt, 2 evőkanál zselatin, 2 dl langyos tejföl, 1 dl tejszín, 25 dkg kékszőlő, 5 dkg dió. A sajtokat lereszeljük. Hozzáadjuk a tejszínes krémsajtot, és összekeverjük. A tejfölt meglangyosítjuk, és beleöntjük a zselatint. Csomómentesre keverjük. A sajtokra

Szőlőszemekkel töltött sajtcsemege Tovább olvasom »

Fahamuval fűszerezett domoszlói lángos

Fahamuval fűszerezett domoszlói lángos Hozzávalók (12 lángoshoz): 3 kg liszt, 1,5 kg krumpli, só, 15 dkg élesztő, 60 dkg tepertő, 50 dkg reszelt sajt, 5 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma. A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, krumplinyomón áttörjük, és hűlni hagyjuk. A főzővízből kiveszünk egy félliternyit, ebben futtatjuk fel az

Fahamuval fűszerezett domoszlói lángos Tovább olvasom »