sertésfarok

Kocsonya

Kocsonya Hozzávalók: 3-4 kg kocsonyahús (fej, farok, bőrke, köröm, hátsó csülök), 1 fej vöröshagyma, 2 fej fokhagyma, 1 csomag egészbors, 3 evőkanál só, őrölt paprika. A húsokat alaposan megtisztítjuk, átmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és egy nagy fazékba helyezzük. Felöntjük vízzel, lassú tűzön felforraljuk, és a képződött habot leszedjük róla. A hagymákat megtisztítva, a vöröshagymát egészben, […]

Kocsonya Tovább olvasom »

Paradicsomos káposztaleves punyával

Paradicsomos káposztaleves punyával Hozzávalók: (8 főre) 1,5 kg oldalas, fél kicsontozott sertésfej, 3 db sertésfarok, 1,5 kg káposzta, 2 tv-paprika, 4 paradicsom, 3 babérlevél, egész feketebors, só, 1 vöröshagyma, 5 dl sűrű paradicsomlé, 4 gerezd fokhagyma. A rántáshoz: 1 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál liszt, 2 teáskanál őrölt paprika. A punyához: 1,5 kg liszt, 5 dkg

Paradicsomos káposztaleves punyával Tovább olvasom »

Sertésínyencségek nyárson

Sertésínyencségek nyárson Hozzávalók: 2 egész sertés oldalas, 3 csirke, 10-15 sertésfarok és sertésnyelv. Só, egy-másfél liter sör. A mártáshoz 1 kg apróra vágott fokhagyma, 1 dl ecet, 1 dl étolaj, 1 evőkanál só, 1 dl víz, 1 evőkanál paprikakrém. A tálaláshoz saláta és kenyér. A húsokat besózzuk, és egy éjszakán át ebben pácoljuk. A húsokat

Sertésínyencségek nyárson Tovább olvasom »