sertésnyelv

Szíve-nyelve leves

Szíve-nyelve leves Hozzávalók: 80 dkg sertésszív és nyelv, 3 nagy vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, 1 púpos teáskanál őrölt bors, 1 csapott evőkanál mustár, 3 babérlevél, 2 evőkanál sertészsír, 1,5 kg krumpli, 3 púpos teáskanál őrölt paprika, 2 tv-paprika, 2 paradicsom, 3 dl tejföl. A húsokat átmossuk, megtisztítjuk, jó mélyen beirdaljuk, de nem vágjuk teljesen […]

Szíve-nyelve leves Tovább olvasom »

Savanyú nyelvleves

Savanyú nyelvleves Hozzávalók: 1 kg sertésnyelv, 4 babérlevél, kb. 20 szem egész bors, 10 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál só, 5 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, fél dl étolaj, 1 evőkanál őrölt paprika. A nyelveket megtisztítjuk, átmossuk, felöntjük 3 liter vízzel. Az egész borsot és az összetört babérlevelet fűszertartóba tesszük, úgy dobjuk a levesbe. Négy gerezd

Savanyú nyelvleves Tovább olvasom »

Sertésínyencségek nyárson

Sertésínyencségek nyárson Hozzávalók: 2 egész sertés oldalas, 3 csirke, 10-15 sertésfarok és sertésnyelv. Só, egy-másfél liter sör. A mártáshoz 1 kg apróra vágott fokhagyma, 1 dl ecet, 1 dl étolaj, 1 evőkanál só, 1 dl víz, 1 evőkanál paprikakrém. A tálaláshoz saláta és kenyér. A húsokat besózzuk, és egy éjszakán át ebben pácoljuk. A húsokat

Sertésínyencségek nyárson Tovább olvasom »