sütőtök

Gombafasírt

Gombafasírt Hozzávalók: 50 dkg csiperkegomba, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, 1 teáskanál őrölt bors, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 evőkanál sertészsír, 2 tojás, zsemlemorzsa, 3 szelet száraz kenyér. A sütéshez zsír, vagy olaj. A körethez: 30 dkg sütőtök, 30 dkg cukkini, só, 3 dkg vaj. A gombát apróra vágjuk. A […]

Gombafasírt Tovább olvasom »

Bosztányos pitán

Bosztányos pitán Hozzávalók: 1 kg bosztány (sütőtök), 15 dkg cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 40 dkg kukoricaliszt, 7 dl aludttej, 1 dl tej, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál só. A tepsihez vaj, a tetejére porcukor. A bosztányt megtisztítjuk, lereszeljük, lábasba tesszük, cukorral és fahéjjal összekeverve puhára pároljuk. Amennyiben szükséges, tehetünk alá cseppnyi vajat. Amikor elkészült

Bosztányos pitán Tovább olvasom »

Sütőtök felfújt sütőtök pudinggal

Sütőtök felfújt sütőtök pudinggal Hozzávalók: 1 kg sült, pépesített tök, 6 dkg liszt, 9 dkg cukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 tojás, csipetnyi só. A formák előkészítéséhez vaj és porcukor. A pudinghoz: csipetnyi só, 2 evőkanál kukoricakeményítő, 3 evőkanál cukor, 0,5 liter tej, 3 tojás sárgája, negyed rúd vanília kikapart belseje, 25 dkg sült, áttört

Sütőtök felfújt sütőtök pudinggal Tovább olvasom »

Gesztenyével, aszalt szilvával és sütőtökkel töltött csirkemell

Gesztenyével, aszalt szilvával és sütőtökkel töltött csirkemell Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 30 dkg sütőtök, 25 dkg ízesített (édes) gesztenyemassza, 10 szem aszalt szilva, 1 teáskanál őrölt rozmaring, 1 teáskanál majoránna, csipetnyi őrölt színes bors, fél dl étolaj, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg bacon szalonna, 2 evőkanál akácméz. A körethez: 40 dkg sütőtök, 40 dkg burgonya,

Gesztenyével, aszalt szilvával és sütőtökkel töltött csirkemell Tovább olvasom »

Sütőtök egytál

Sütőtök egytál Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 60 dkg sütőtök, 2 dl húslé, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, fél citrom leve, 2 vöröshagyma, 1 kávéskanál gyömbér, 1 kávéskanál kakukkfű, 1 evőkanál liszt, 4 evőkanál étolaj, 2 babérlevél. A sütőtököt felkockázzuk, liszttel és gyömbérrel összekeverjük, majd állni hagyjuk. A csirkemellet és a hagymát is kockákra

Sütőtök egytál Tovább olvasom »

Sütőtök lapcsánka

Sütőtök lapcsánka Hozzávalók: 50 dkg sütőtök, 2 evőkanál liszt, 2 tojás, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 csokor petrezselyemzöld, kis csokor kapor. A sütéshez 2 púpos evőkanál sertészsír. A sütőtököt finomra reszeljük, hogy könnyebben átsüljön. Adunk hozzá két evőkanál lisztet, ízlés szerint sót, őrölt borsot és két tojást. Alaposan összekeverjük, majd két tálba

Sütőtök lapcsánka Tovább olvasom »

Sertéstarja nagydobosi sütőtökkel

Sertéstarja nagydobosi sütőtökkel Hozzávalók: 80 dkg sertéstarja, 70 dkg sütőtök, 1 póréhagyma, 4 evőkanál étolaj, 2 édes hagyma (vagy vöröshagyma), só, 1 kápia paprika, 3 gerezd fokhagyma, őrölt feketebors, őrölt gyömbér, 1 evőkanál szójaszósz, 1 teáskanál csípős paprikakrém, 1 csokor petrezselyemzöld. A tarját felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, és csipetnyi gyömbért szórunk rá.

Sertéstarja nagydobosi sütőtökkel Tovább olvasom »

Nagydobosi sütőtök krémleves

Nagydobosi sütőtök krémleves Hozzávalók: 60 dkg sütőtök, 3 dkg margarin (vaj), 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, csipetnyi só, 1 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál fahéj, 1 tojás sárgája. A díszítéshez petrezselyem. A sütőtököt megtisztítjuk, szeletekre, majd kockákra vágjuk, és egy lábasba pakoljuk. Rátesszük a margarint (vajat), csipetnyi sót adunk hozzá, felöntjük

Nagydobosi sütőtök krémleves Tovább olvasom »

Patyolatök cicege

Patyolatök cicege Hozzávalók: 1 kg patyolatök (sütőtök), 3 tojás, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, 8 evőkanál liszt, 20 dkg zsemlemorzsa. A sütéshez étolaj, vagy zsír. A tetejére 2 dl tejföl, 5 dkg metélő fokhagyma, csipetnyi só. Először a tököt megtisztítjuk, majd almareszelőn lereszeljük. Beleütjük a tojásokat, hozzákeverjük

Patyolatök cicege Tovább olvasom »