torma

Tormás krumplileves

Tormás krumplileves Hozzávalók: 5 dkg torma, 40 dkg krumpli, só, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl. A megtisztított tormát kétfelé vágjuk, és egy liter vízben feltesszük főzni. Közben meghámozzuk és felkockázzuk a krumplit, majd a forró levesbe borítjuk. Ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt puhára főzzük. Habarást készítünk. A tejfölt a liszttel és egy dl […]

Tormás krumplileves Tovább olvasom »

Tőtike tormalevélben

Tőtike tormalevélben Hozzávalók: 25 dkg rizs, 1 kg darált sertéshús, 3 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 30 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 7 dl paradicsomlé, 1 dl ecet, tormalevél, másfél evőkanál őrölt paprika. Két liter vizet felforralunk két csapott evőkanál sóval, és egy deci ecettel. A tormaleveleket alaposan átmossuk, majd a

Tőtike tormalevélben Tovább olvasom »

Balatoni süllő tormás mártással

Balatoni süllő tormás mártással Hozzávalók: 1 db süllő, 30 dkg vaj, 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 2 szem krumpli, 5 evőkanál reszelt torma, tárkonylevél, csokornyi petrezselyemzöld, só, 4 dl főzőtejszín, 1 citrom, 3 dl hal alaplé. A megtisztított süllőt kívül-belül besózzuk, és ebben 10-15 percig állni hagyjuk. Közben a száját kipeckeljük, hogy sütés után bele

Balatoni süllő tormás mártással Tovább olvasom »

Párolt marhaszelet tormás zsemlemártással

Párolt marhaszelet tormás zsemlemártással Hozzávalók: 5 sárgarépa, 4 petrezselyem gyökere, 1 zellergumó, 1 vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 60 dkg marha fehérpecsenye, 1 csokor petrezselyem zöldje, só, őrölt bors. A mártáshoz: 6 zsemle, 1 kisebb torma. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a hússal együtt nagyobb edényben, vízzel felöntve feltesszük főni. Sóval, őrölt borssal

Párolt marhaszelet tormás zsemlemártással Tovább olvasom »