tyúk

Tyúkos káposzta krumplis punyával

Tyúkos káposzta krumplis punyával Hozzávalók: 1 tyúk, 1 kg savanyú káposzta, 15 dkg rizs, só, őrölt feketebors, őrölt paprika, 3 babérlevél, 5 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 2 dl paradicsomlé, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom. Punya: 50 dkg liszt, 2 teáskanál só, 30 dkg krumpli, 2,5 dkg élesztő. A punyához a krumplit héjában megfőzzük, áttörjük, és […]

Tyúkos káposzta krumplis punyával Tovább olvasom »

Fujtott hús hagymás burgonyával

Fujtott hús hagymás burgonyával Hozzávalók: 2,5 kg tyúkhús, a tyúk zsírja és mája, só, 2 teáskanál őrölt bors, 6 babérlevél, 1 fej fokhagyma, 3 vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 3 evőkanál zsír. Köret: 8 közepes burgonya, só, 5 zsenge vöröshagyma (vagy lila hagyma), 1 púpos evőkanál zsír, 1 evőkanál 10%-os ecet, 2 teáskanál őrölt paprika.

Fujtott hús hagymás burgonyával Tovább olvasom »

Töltött tyúk ecetes pityókával

Töltött tyúk ecetes pityókával Hozzávalók: 1 egész tyúk húslevesnek megfőzve, 50 dkg csirkemáj szívvel, 4 db tojás, 2 zsemle, az áztatáshoz fél liter tej, só, őrölt feketebors, 1 vöröshagyma, 2 dl étolaj, 2 fakanál tyúkzsír. A pityókához: 70 dkg krumpli, só, őrölt bors, 1 nagy fej lila hagyma, 10 evőkanál a tyúk zsírjából, 3 evőkanál

Töltött tyúk ecetes pityókával Tovább olvasom »

Vasárnapi húsleves töltelékkel

Vasárnapi húsleves töltelékkel Hozzávalók: (8 főre) 3 kg tyúk, 9 sárgarépa, 7 petrezselyemgyökér, 1 zellergumó, 1 karalábé, 3 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál só, 3 babérlevél, 20 szem egészbors, 15 dkg cérnametélt. A töltelékhez: 2 zsemle, 1 csokor petrezselyem zöldje, 3 db ledarált csirkemáj, só, őrölt feketebors, 2 tojás, 1 vöröshagyma,

Vasárnapi húsleves töltelékkel Tovább olvasom »

Kreplsuppe – rizses fánkos leves

Kreplsuppe – rizses fánkos leves Hozzávalók: egy tyúk apróléka, 3 sárgarépa, 3 petrezselyem gyökér, 10 dkg karalábé, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 paprika, 15szem egész bors, 2-3 teáskanál só, 4 evőkanál főtt rizs. A fánkhoz: 3 evőkanál főtt rizs, 2 tojás, 1 kávéskanál só, csipetnyi szódabikarbóna, 3 púpos evőkanál liszt. A sütéshez étolaj. A

Kreplsuppe – rizses fánkos leves Tovább olvasom »

Tyúkhúsleves cigányosan

Tyúkhúsleves cigányosan Hozzávalók: a leveshez:1 egész tyúk, 1 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 karalábé, fél zellergumó, 4 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 csokor petrezselyemzöld, fél zöldpaprika, 3 teáskanál só, 20 szem egész bors, 1 babérlevél. A tésztához: 1 kg liszt, 6 tojás. A paradicsommártáshoz: fél liter paradicsomlé, 3 cl étolaj, 2 evőkanál liszt, teáskanálnyi őrölt paprika,

Tyúkhúsleves cigányosan Tovább olvasom »

Sült tyúkhús rebarbaramártással

Sült tyúkhús rebarbaramártással Hozzávalók: A tyúkhúslevesben megfőtt hús, diónyi zsír, 2 dl fehérbor, 2 teáskanál őrölt feketebors, só, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 2 teáskanál majoránna. A mártáshoz: 20 dkg szeletelt rebarbara, diónyi vaj (margarin), csipetnyi só, 2 evőkanál kristálycukor, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, fél dl tej, 2 evőkanál méz. A húslevesből

Sült tyúkhús rebarbaramártással Tovább olvasom »

Tyúkhúsleves cérnametélttel

Tyúkhúsleves cérnametélttel Hozzávalók: 1 egész tyúk, 2 petrezselyem gyökere, 3 sárgarépa, 2 csípős zöldpaprika, 2 paradicsom, fél zellergumó, csokornyi zeller-és petrezselyem zöldje, 6 szem kelbimbó, ízlés szerint 2 cseresznyepaprika, 10 szem egész feketebors, 1 teáskanál egész kömény, 1 evőkanál só, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb szerecsendió. A cérnametélthez: 2 marék liszt, 2 tojás,

Tyúkhúsleves cérnametélttel Tovább olvasom »