vaj

Batáta kenőke

Batáta kenőke Hozzávalók: 2 kg batáta, 10 dkg vaj, feketebors, kis csokor petrezselyemzöld, 1 vöröshagyma, 1 teáskanál cukor, a tálaláshoz retekcsíra. A batátákat félbevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezve, 180-200 fokon puhára sütjük. A vöröshagymát és a petrezselyem zöldjét felaprítjuk. A megsült batáta húsát kanállal kivájjuk. Vöröshagymát, sót, kevés cukrot, vajat keverünk hozzá, majd az egészet […]

Batáta kenőke Tovább olvasom »

Vaj aljás derelye

Vaj aljás derelye Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl víz, 1 kávéskanál só. Vajhoz: 30 dkg vaj, 4 púpos evőkanál liszt, csipetnyi őrölt bors, 1 teáskanál só. Töltelék: 75 dkg túró, 3 tojás, 3 púpos evőkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors. Egy nagyobb tálba felütünk két tojást, ráborítjuk a vizet,

Vaj aljás derelye Tovább olvasom »

Zsámiska pirított vajjal

Zsámiska pirított vajjal Hozzávalók: 6 dl kukoricadara, 1,4 l víz, 1 púpos teáskanál só, 5 dl aludttej, 10 dkg vaj. Először a vajat készítjük el. Egy lábasban felolvasztjuk, és kevergetve addig pirítjuk, amíg a nedvesség elpárolog belőle, felhabzik, és barnás színt kap. Levesszük a tűzről, és tálalásig félretesszük. Ez a pirított vaj egyébként kenyérre kenve

Zsámiska pirított vajjal Tovább olvasom »