velő

Mazga – vesevelő lencsefőzelékkel

Mazga – vesevelő lencsefőzelékkel Hozzávalók: 50 dkg lencse beáztatva, 6 vese, 20 dkg velő, 1 teáskanál őrölt feketebors, 4 evőkanál őrölt paprika, 5 babérlevél, 3 evőkanál sertészsír, 1 nagy és egy kicsi vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 2 tv-paprika, só. A veséket félbevágjuk, gondosan kitisztítjuk. Kivágjuk a fehér részeket: ereket és inakat. Felcsíkozzuk, […]

Mazga – vesevelő lencsefőzelékkel Tovább olvasom »

Böllérmáj bezenyei módra

Böllérmáj bezenyei módra Hozzávalók: (10 főre) 2 kg sertésmáj, 4 db vese, 30 dkg velő, 2 kg vöröshagyma, 50 dkg sertészsír, 1 dl étolaj, só, 15 gramm őrölt feketebors, 2 evőkanál őrölt paprika, 1 evőkanál majoránna. A sertésmájat először ferdén szeletekre, majd laskára vágjuk. A vesét alapos tisztítás után nagyon vékonyra csíkozzuk. A hagymát kis

Böllérmáj bezenyei módra Tovább olvasom »

Csülkös-velős pacal

Csülkös-velős pacal Hozzávalók: (20-25 főre) 40 dkg sertészsír, 50 dkg mangalica szalonna, 4 kg marhapacal, 2 kg sertéscsülök, 1 kg füstölt sertéscsülök, 70 dkg velő, 1,5 kg vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 50 dkg paradicsom, 50 dkg paprika, 2 csípős paprika, 4 dl száraz vörösbor. Fűszerek: só, 1 teáskanál feketebors, 3 teáskanál majoránna, 2 teáskanál fehérbors,

Csülkös-velős pacal Tovább olvasom »

Halasi savanyúmáj

Halasi savanyúmáj Hozzávalók: 10 dkg hasaalja szalonna, 1 vöröshagyma, 40 dkg porcogós lapockavég, 20 dkg sertéslép, 20 dkg sertéstüdő, 10 dkg sertésmáj, 10 dkg velő, diónyi zsír, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 dl víz, 1 evőkanál darált paprika, 1 kávéskanál őrölt bors. 50 dkg vöröshagyma, csipetnyi só, 2 evőkanál cukor, fél dl víz, 1 teáskanál

Halasi savanyúmáj Tovább olvasom »

Mátrai betyárcsalogató gancával

Mátrai betyárcsalogató gancával Hozzávalók: A gancához: 6 közepes nagyságú krumpli, só, 2 fakanál sertészsír, kb. 25 dkg liszt. A raguhoz: 30 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, 20 dkg gombafej, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt bors, 2 teáskanál só, 20 dkg csirkemáj, 5 teáskanál majoránna, 20 dkg velő. 1 kg sertéskaraj, só, őrölt bors,

Mátrai betyárcsalogató gancával Tovább olvasom »

Hiedn – Velő kolbásztöltelékkel

Hiedn – Velő kolbásztöltelékkel Hozzávalók: 2 fakanál sertészsír, 30 dkg kolbásztöltelék (vagy fűszerezett darált sertéshús), 50 dkg velő, 40 dkg sertésmáj, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál majoránna, 2 evőkanál paradicsomlé. Egy fakanálnyi sertészsírt serpenyőben felmelegítünk. Rátesszük a kolbásztölteléket, és átsütjük. Készíthetjük darált sertéscombból

Hiedn – Velő kolbásztöltelékkel Tovább olvasom »