velő

Csülkös-velős pacal

Csülkös-velős pacal Hozzávalók: (20-25 főre) 40 dkg sertészsír, 50 dkg mangalica szalonna, 4 kg marhapacal, 2 kg sertéscsülök, 1 kg füstölt sertéscsülök, 70 dkg velő, 1,5 kg vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 50 dkg paradicsom, 50 dkg paprika, 2 csípős paprika, 4 dl száraz vörösbor. Fűszerek: só, 1 teáskanál feketebors, 3 teáskanál majoránna, 2 teáskanál fehérbors, […]

Csülkös-velős pacal Tovább olvasom »

Halasi savanyúmáj

Halasi savanyúmáj Hozzávalók: 10 dkg hasaalja szalonna, 1 vöröshagyma, 40 dkg porcogós lapockavég, 20 dkg sertéslép, 20 dkg sertéstüdő, 10 dkg sertésmáj, 10 dkg velő, diónyi zsír, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 dl víz, 1 evőkanál darált paprika, 1 kávéskanál őrölt bors. 50 dkg vöröshagyma, csipetnyi só, 2 evőkanál cukor, fél dl víz, 1 teáskanál

Halasi savanyúmáj Tovább olvasom »

Mátrai betyárcsalogató gancával

Mátrai betyárcsalogató gancával Hozzávalók: A gancához: 6 közepes nagyságú krumpli, só, 2 fakanál sertészsír, kb. 25 dkg liszt. A raguhoz: 30 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, 20 dkg gombafej, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt bors, 2 teáskanál só, 20 dkg csirkemáj, 5 teáskanál majoránna, 20 dkg velő. 1 kg sertéskaraj, só, őrölt bors,

Mátrai betyárcsalogató gancával Tovább olvasom »

Hiedn – Velő kolbásztöltelékkel

Hiedn – Velő kolbásztöltelékkel Hozzávalók: 2 fakanál sertészsír, 30 dkg kolbásztöltelék (vagy fűszerezett darált sertéshús), 50 dkg velő, 40 dkg sertésmáj, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál majoránna, 2 evőkanál paradicsomlé. Egy fakanálnyi sertészsírt serpenyőben felmelegítünk. Rátesszük a kolbásztölteléket, és átsütjük. Készíthetjük darált sertéscombból

Hiedn – Velő kolbásztöltelékkel Tovább olvasom »