Hozzávalók: (12 főre) 1 kg sertéslapocka, 1 kg marhalábszár, 1 kg szarvas comb, 5 fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 3 evőkanál őrölt paprika, 2 evőkanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 5 babérlevél, 3 paradicsom, 3 piros színű paprika, 1 zöld csípős paprika, 5 gerezd fokhagyma.
A vöröshagymát apróra, a húsokat közepes nagyságú kockákra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát felszeleteljük.
A bográcsban zsírt olvasztunk, fél óra alatt megpároljuk benne a vöröshagymát. Megszórjuk két evőkanál őrölt paprikával, beletesszük a marhahúst, megvárjuk, míg levet enged, és azt elpárologtatjuk róla. Szép színesre sütjük. Ekkor adhatjuk hozzá először a sertéshúst, majd újabb pirítás után a vadhúst. Ezt is hagyjuk, hogy kérget kapjon, majd felöntjük vízzel. Akinek van hús alapleve, az még jobb ízt ad az ételnek.
Fűszerezzük babérlevéllel, egész fokhagymával, sóval, őrölt borssal, paradicsommal, paprikával, és még egy evőkanál őrölt paprikával.
Ezekkel együtt főzzük, egy óra múlva megkóstoljuk, a fűszereket és az elfőtt levet pótoljuk, és lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg minden megpuhul.
Főtt krumplival, galuskával, vagy friss kenyérrel fogyasztjuk.
