Elindultunk!

Végre eljött a 2023-as forgatások ideje! Az idei esztendő első helyszíne nyugodt körülmények, és csodás emberek között zajlott. Jól éreztük magunkat, és sok szép képet, látnivalót, receptet bespájzoltunk.

Füle a Balatontól mindössze hét, Székesfehérvártól 22 kilométerre fekvő község. Az M7-es autópályáról könnyen, gyorsan elérhető, mégis csendes, nyugodt település.

Neve valószínűleg honfoglalás-kori, személynévből ered. Legfőbb látnivalója az Árpád-kori alapokon nyugvó, műemlék Keresztelő Szent János születése római katolikus templom. Közelében magasodik a késő klasszicista Református Templom. A Sárréti Tájház a 19. század első feléből maradt az utódokra. Nem mindennapi épület, két lakrész is helyet kapott benne, érdemes meglátogatni.

Füle szoborparkjának fába faragott mesebeli alakjait sokan megcsodálják. A község sajátos hangulatába lettek szerelmesek azok a beköltöző alkotó emberek is, akik szépen felújított parasztházakban leltek nyugodt pihenőhelyre, új otthonra.

Füle civil szervezetei közül kameránk előtt is bemutatkozott a Tánccsoport, az Éltető Napsugár Nyugdíjas Egyesület, és a minden évben nagyobb népszerűségnek örvendő Barátfüle Fesztivál házigazdája, a Barátfüle Egyesület.

Füle ételei az Ízőrzők számára:

Tárkonyos sertésraguleves
Sült barátfüle aszalt sárgabarackkal, dióval töltve
Vaddisznóragu szerecsendiós krumplipürével
Káposztás langalló
Flamingó szelet

A műsor az ősz folyamán, a Duna Televízióban lesz látható. Az adás pontos időpontjáról később adunk hírt.