Az Ízőrzők ünnepi receptjei között bőséggel vannak olyanok, amelyek a farsanghoz, a disznóvágások időszakához kötődnek. A levesektől a pecsenyéken, a disznótoros hurkás-kolbászos ételeken át a farsangi fánkokig sok finomságot készítettek már kameránk előtt. Ezekből válogattunk most egy műsorra valót az Önök asztalára:
1. Ócsa – Májleves
2. Csemő – Sós hájas pogácsa
3. Óbánya – Fokhagymás szaftos hús
4. Tápiószentmárton – Böllérjózanító
5. Gávavencsellő – Tunki
6. Tard – Disznótoros fokhagymás hús káposztával
7. Nagybörzsöny – Mákos fánk
8. Boldog – Boldogi húsos káposzta
9. Karancslapujtő – Lapujtői csöröge
A műsor a Duna Televízióban, február 14-én, pénteken 12:50-kor kerül adásba. Az ételek bemutatásán túl részt veszünk Ságváron, egy hagyományos disznóvágáson, és megismerkedhetünk a Gyenesdiási Dalárdával, akik vidám dalaikkal járulnak hozzá a farsang hangulatához.
Honlapunkon a receptek mindegyike megtalálható.