Farsangi Ízőrzők

Az Ízőrzők ünnepi receptjei között bőséggel vannak olyanok, amelyek a farsanghoz, a disznóvágások időszakához kötődnek. A levesektől a pecsenyéken, a disznótoros hurkás-kolbászos ételeken át a farsangi fánkokig sok finomságot készítettek már kameránk előtt. Ezekből válogattunk most egy műsorra valót az Önök asztalára:

 

 

1.      Ócsa – Májleves

2.      Csemő – Sós hájas pogácsa

3.      Óbánya – Fokhagymás szaftos hús

4.      Tápiószentmárton – Böllérjózanító

5.      Gávavencsellő – Tunki

6.      Tard – Disznótoros fokhagymás hús káposztával

7.      Nagybörzsöny – Mákos fánk

8.      Boldog – Boldogi húsos káposzta

9.      Karancslapujtő – Lapujtői csöröge

A műsor a Duna Televízióban, február 14-én, pénteken 12:50-kor kerül adásba. Az ételek bemutatásán túl részt veszünk Ságváron, egy hagyományos disznóvágáson, és megismerkedhetünk a Gyenesdiási Dalárdával, akik vidám dalaikkal járulnak hozzá a farsang hangulatához.

Honlapunkon a receptek mindegyike megtalálható.