Hucl – aszalt gyümölcsleves

Hucl – aszalt gyümölcsleves

Hozzávalók: 30 dkg aszalt gyümölcs (körte és alma), 2 rúd fahéj, 5 db szegfűszeg, 2 evőkanál kristálycukor, csipetnyi só. A habaráshoz: 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl.

Az aszalt gyümölcsöket legalább egy órával a főzés előtt beáztatjuk. A vizet leöntjük, a körtét és almát áttesszük egy fazékba. Hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot és a sót.

Ezekkel együtt 20 percig főzzük.

A lisztet és a tejfölt csomómentesre keverjük, majd a forró levesből apránként teszünk hozzá, ezzel felhígítva öntjük a habarást a fazékba, és besűrítjük a levest.

Ízlés szerint tovább édesíthetjük cukorral.