Káposztás fasírt sült zöldségekkel

Káposztás fasírt sült zöldségekkel

Hozzávalók: A fasírthoz: 40 dkg darált sertéshús, 15 dkg káposzta, 2 teáskanál só, fél dl étolaj, 10 dkg póréhagyma, 2 tojás, 2 zsemle, 1 kávéskanál őrölt bors. Zöldségek: 8 közepes nagyságú burgonya, 2 cukkíni, 2 húsos paprika, 3 paradicsom, 2 padlizsán, só, bors, 2 dl olívaolaj. A sütéshez sertészsír, vagy olaj.

A zsemléket beáztatjuk. A káposztát legyaluljuk, enyhén besózzuk. A póréhagymát apróra vágjuk, és olajban kicsit lepároljuk. Közben a darált húsra ráütjük a tojásokat, a zsemléket a vízből alaposan kicsavarva beletesszük, fűszerezzük sóval és borssal, majd összegyúrjuk.

A megpirult hagymában üvegesre pároljuk a káposztát, és a húshoz keverjük. Jól összedolgozzuk, és félretesszük, hogy összeérjenek az ízek.

A krumplit héjában megfőzzük. A zöldségféléket megtisztítjuk, és feldaraboljuk. Mindet besózzuk, borsozzuk, olívaolajjal leöntjük, és fél óráig pácoljuk.

A langalló tésztából kicsípünk kisebb darabokat, és vékony lepényeket gyújtunk belőlük. Az összeérett húsmasszából gombócokat formázunk, enyhén megnyomkodjuk, és zsírozott sütőlapra helyezzük. Közben mellérakjuk a zöldségeket és a lepényeket, és együtt ropogósra sütjük az egészet.