Májpörkölt savanyú hagymával

Májpörkölt savanyú hagymával

Hozzávalók: 2 közepes vöröshagyma, 3 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 2 evőkanál őrölt paprika, 2 púpos fakanál sertészsír, 1 kg sertés nyúlja, 5 db sertés farok, 70 dkg sertéscomb, 1,3 kg sertésmáj. A savanyú hagymához: 10 fej vöröshagyma, víz, 4 evőkanál cukor, 2 teáskanál egész köménymag, 3 babérlevél, 2 evőkanál 20%-os ecet.

Először a húsokat kisebb kockákra vágjuk, majd a zsírban feltesszük sülni. Amíg zsírjára sül, a hozzávaló vöröshagymákat kockákra vágjuk.

A savanyúsághoz a hagymákat karikákra szeljük, feltesszük egy lábasba, vízzel kb. húsz perc alatt megfőzzük. Ezután ecettel, cukorral, babérlevéllel, köménymaggal összerottyantjuk, és hagyjuk kihűlni.

A zsírjára sült húsokat a felkockázott hagymával, sóval, borssal, őrölt paprikával elkeverjük, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük.

Ecetes hagymával kínáljuk.