Zöld Marci kedvence
Hozzávalók: fél zellergumó, 10 dkg sonka, 3 vöröshagyma, 1 kg sertéstarja, fél kg sertésmáj, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál majoranna, 5 evőkanál zsír.
A zellert megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben előfőzzük.
A hagymát, sonkát is felkockázzuk. A májat ledaráljuk.
Egy serpenyőben két evőkanál zsíron kevés sóval megpároljuk a hagymát. A többi zsírt egy másik edénybe tesszük, és lesütjük benne az enyhén átsózott tarjaszeleteket.
A hagymára először a máj kerül. Amikor kicsit sült, jöhet hozzá a sonka, később a zeller. A zeller főzőlevéből időnként öntünk hozzá egy kicsit, hogy abban párolódjon a ragu. Majoránnával, őrölt borssal, sóval fűszerezzük.
A mindkét oldalukon lepirított tarjaszeleteket tálba szedjük, és gazdagon megpakoljuk májas raguval.
Rizi-bizivel kínáljuk.