Zöld Marci kedvence

Zöld Marci kedvence

Hozzávalók: fél zellergumó, 10 dkg sonka, 3 vöröshagyma, 1 kg sertéstarja, fél kg sertésmáj, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál majoranna, 5 evőkanál zsír.

A zellert megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben előfőzzük.

A hagymát, sonkát is felkockázzuk. A májat ledaráljuk.

Egy serpenyőben két evőkanál zsíron kevés sóval megpároljuk a hagymát. A többi zsírt egy másik edénybe tesszük, és lesütjük benne az enyhén átsózott tarjaszeleteket.

A hagymára először a máj kerül. Amikor kicsit sült, jöhet hozzá a sonka, később a zeller. A zeller főzőlevéből időnként öntünk hozzá egy kicsit, hogy abban párolódjon a ragu. Majoránnával, őrölt borssal, sóval fűszerezzük.

A mindkét oldalukon lepirított tarjaszeleteket tálba szedjük, és gazdagon megpakoljuk májas raguval.

Rizi-bizivel kínáljuk.