Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg sertészsír, 1 vöröshagyma, 10 dkg liszt, 1 evőkanál őrölt paprika, só, 10 dkg rizs, 50 dkg oldalas, 50 dkg füstölt oldalas.
A húsokat előfőzzük, amikor kicsit hűlt, kisebb darabokra vágjuk.
Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt. Rászórjuk a lisztet, megpirítjuk benne, majd őrölt paprikát keverünk hozzá, és hideg vízzel felengedjük. Ebbe kerül a káposzta, a kis kockákra vágott vöröshagyma, és a rizs. Addig főzzük, amíg a káposzta megpuhul. Sót csak akkor teszünk hozzá, ha a káposzta nem ad ki elegendő ízt.
Amikor elkészült, a húsdarabkákkal együtt tálaljuk. Aki szereti, tejfölt is tehet hozzá.