Hozzávalók: 1 kg főzőtök, 2 nagy vöröshagyma, 1 dl étolaj, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 kis evőkanál 10%-os ecet, só.
A vöröshagymát megtisztítjuk, elfelezzük, és csíkokra vágjuk.
A tököt meghámozzuk, lereszeljük, két teáskanál sót szórunk rá, összekeverjük, és ebben állni hagyjuk.
A vöröshagymát olajon (vagy zsíron) színesre sütjük, kevés sót, borsot, őrölt paprikát hintünk rá. A tűzről lehúzzuk.
A tök levét kinyomjuk, húsát beleforgatjuk a paprikás hagymába, majd az egészet összefőzzük.
Végül ecettel ízesítjük, és kenyérrel tálaljuk.
A dinsztelt tök húsok mellé, köretnek is kiváló választás.
