Borleves

Borleves

Hozzávalók: 1 liter vörös-vagy fehérbor, 1 liter víz, csipetnyi só, 15-20 szem szegfűszeg, 1 egész fahéjforgács, ízlés szerint (10-15 dkg) kristálycukor.

4 db szikkadt kis kifli.

A habaráshoz 4 egész tojás, 2 dl tejföl.

A bort a vízzel és csipetnyi sóval felforraljuk.

A kifliket feldaraboljuk.

A tojásokat felütjük, felhabosítjuk, és hozzákeverjük a tejfölt.

Amikor a leves alapunk felforrt, fűszerezzük az egész fahéjjal, szegfűszeggel, és ízesítjük cukorral. Pár perces forralás után habverővel folyamatosan keverve hozzáadjuk a habarást. Felforraljuk, és a feldarabolt kifli szeletekre forrón tálaljuk.

Nyáron hidegen is nagyon finom!