béles

Tűzön sült túrós béles és dugó

Tűzön sült túrós béles és dugó Hozzávalók: (2 levél réteshez) 1 kg liszt, 6 dl langyos víz, 1 tojás, 1 púpos teáskanál só. Töltelék: 1 kg túró, 4 vaníliás cukor, 20 dkg kristálycukor, 2 tojás sárgája. 1 liter étolaj a sütéshez és a réteshez. A langyos vízben elkeverjük a sót, beleöntjük a tálba, összekeverünk vele […]

Tűzön sült túrós béles és dugó Tovább olvasom »

Csacskanica – káposztás béles

Csacskanica – káposztás béles Hozzávalók: (egy tepsi béleshez) fél fej káposzta, 30 dkg liszt, 15 dkg zsír, 1,5 dl tejföl, 1 dl aludttej, 3 teáskanál só, 2 tojás. A káposztát lereszeljük, lesózzuk, és kicsit állni hagyjuk. Közben elkészítjük a tésztát. A lisztet egy teáskanál sóval, 10 dkg zsírral, egy deci tejföllel, két tojással összedolgozzuk. Annyi

Csacskanica – káposztás béles Tovább olvasom »