cserépedény

Tricciana tál

Tricciana tál Hozzávalók: 1 kg sertés hátsó csülök, só, őrölt feketebors, fűszerkömény, 1,5 kg savanyú káposzta, 40 dkg füstölt kolbász, 15 dkg kolozsvári szalonna, 30 dkg laskagomba, 2 vöröshagyma, só, 10 dkg sertészsír, 1 dl száraz fehérbor, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 csokor kapor. A csülköt kicsontozzuk, a vastagabb részeknél bevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, …

Tricciana tál Tovább »

Sokac köcsögös bab

Sokac köcsögös bab Hozzávalók: (8 főre) 2,5 kg birkacomb, 50 dkg fekete virágbab, 3 nagyobb vöröshagyma, 2 paradicsom, 3 tv-paprika, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg petrezselyem, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 4 db cseresznye paprika, 1 fej fokhagyma, 25 dkg füstölt szalonna, 1 kávéskanál őrölt kömény, 3 teáskanál őrölt feketebors, 3 babérlevél, ízlés szerint só, 3 …

Sokac köcsögös bab Tovább »

Pándi meggyes csülök

Pándi meggyes csülök Hozzávalók: 1 kicsontozott sertés hátsó csülök, 1-1 evőkanálnyi sertés-és csirkesült fűszerkeverék, 1 dl étolaj. 50 dkg magozott meggy, 2 evőkanál mustár, 1 kávéskanál őrölt feketebors. A kétféle fűszerkeveréket az étolajban elkeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a csülköt. A magozott meggyet a mustárral, és a feketeborssal összeforgatjuk. Egy beáztatott agyagedénybe helyezzük a fűszeres …

Pándi meggyes csülök Tovább »

Raguleves cserépedényben

Raguleves cserépedényben Hozzávalók: 20 dkg kolozsvári szalonna, 1 zellergumó, 4 sárgarépa és 4 petrezselyem gyökere, másfél kg marhacomb, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 vöröshagyma, 2 púpos fakanál sertészsír, só, 1 púpos evőkanál őrölt paprika, 10 dkg csiperkegomba, 1 csokor petrezselyem zöldje. Fűszerek: 5 babérlevél, teáskanálnyi majoránna, kapor, tárkony, őrölt kömény, őrölt bors, 4 teáskanál paprikalekvár, …

Raguleves cserépedényben Tovább »

Vászonfazékban főtt öreghegyi bableves

Vászonfazékban főtt öreghegyi bableves Hozzávalók: (12 főre) 1 kg szárazbab, egy hátsó, és egy első csülök, 6 fej vöröshagyma, 10 sárgarépa, 5 petrezselyem gyökere, 1 nagyobb zellergumó, só, 1 csokor petrezselyem zöldje, 4 zöldpaprika. A rántáshoz: 2 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 2 púpos evőkanál őrölt paprika. A tálaláshoz metélttészta. Előző nap …

Vászonfazékban főtt öreghegyi bableves Tovább »

Hegyi csülök

Hegyi csülök Hozzávalók: 2 első csülök, 2 babérlevél, 10 szem egész bors, 1 kg burgonya, só, 2 gerezd fokhagyma, 3 vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 2 teáskanál őrölt bors, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl fehérbor. A megmosott csülköt babérlevéllel, egész borssal, egy evőkanálnyi sóval, 2 gerezd fokhagymával, 1 vöröshagymával feltesszük főni annyi vízben, hogy a …

Hegyi csülök Tovább »