csicseriborsó

Bagóca leves füstölt hússal

Bagóca leves füstölt hússal Hozzávalók: (6 főre) 30 dkg füstölt porcos bordavég, 30 dkg bagóca (csicseriborsó), 20 dkg sárgarépa, 1 vöröshagyma, 1 kis zellergumó, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg krumpli, 10 dkg petrezselyem, 2 fakanál zsír, 2 evőkanál liszt, 2 babérlevél, só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 […]

Bagóca leves füstölt hússal Tovább olvasom »

Csicseriborsó leves

Csicseriborsó leves Hozzávalók: (8 főre) 50 dkg csicseriborsó, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 zellergumó, 1 vöröshagyma, 1 füstölt csülök, 3 krumpli, só, 4 babérlevél, kis csokor zeller-és petrezselyemzöld, 1 kávéskanál őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma. A rántáshoz: 1 evőkanál zsír, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 3 kávéskanál őrölt paprika. A csipetkéhez 1 tojás, liszt.

Csicseriborsó leves Tovább olvasom »

Laposborsó füstölt hússal

Laposborsó füstölt hússal Hozzávalók: 50 dkg csicseriborsó, 50 dkg füstölt sonka, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, 1 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, fakanálnyi sertészsír, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 2 teáskanál fűszerpaprika, 2 evőkanál liszt. A borsót előző este kiválogatjuk, beáztatjuk. Másnap leszűrjük, és bő vízben feltesszük főzni. A füstölt sonkát nagyobb

Laposborsó füstölt hússal Tovább olvasom »