hal

Vicsege fehérboros lecsóval, fokhagymás galuskával

Vicsege fehérboros lecsóval, fokhagymás galuskával Hozzávalók: 1,5 kg vicsege, 3 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél dl fehérbor, 1 zöldpaprika, 1 piros színű paprika, 1 tv-paprika, paradicsom, 10 dkg spárga, 20 dkg cukkini, 20 dkg füstölt szalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 1 citrom, só, 1 teáskanál egész kömény, csipetnyi citrombors, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 dl […]

Vicsege fehérboros lecsóval, fokhagymás galuskával Tovább olvasom »

Mundéros csuka másképp

Mundéros csuka másképp Hozzávalók: 2 kg tisztított, kifilézett, sűrűn beirdalt csuka, 2 kg vöröshagyma, 3 fej fokhagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál őrölt feketebors, 3 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 2 dl sör, 1 dl étolaj, só, 2 dl tejföl, 40 dkg füstölt szalonna kisütve. A hagymás krumplihoz: 2 kg krumpli, 5 vöröshagyma,

Mundéros csuka másképp Tovább olvasom »

Badacsonyi fogas tökfőzelékkel

Balatoni fogas tökfőzelékkel, tökkel töltött derelyével Hozzávalók: 2 kisebb spárgatök, 1 liter húslé, 1 teáskanál só, 10 dkg vaj, 1 evőkanál étolaj, 2 vöröshagyma, 1 csokor kapor száras része, 8-10 db zsenge szőlőlevél, 4 evőkanál orda. A tökös derelyéhez: 40 dkg héjában főtt krumpli, 1 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál szerecsendió, 10

Badacsonyi fogas tökfőzelékkel Tovább olvasom »

Mustáros pontyfilé babsalátával

Mustáros pontyfilé babsalátával Hozzávalók: 2 kg pontyfilé, 3 fej fokhagyma, 15 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 3 kávéskanál őrölt paprika, 4 dl mustár, a sütéshez étolaj. A babsalátához: 50 dkg fehérbab (vagy tarkabab), 4 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 púpos kávéskanál őrölt paprika, 8 dl tejföl, 1,5 dl

Mustáros pontyfilé babsalátával Tovább olvasom »

Balatoni fogassüllő uborkás mártogatóssal

Balatoni fogassüllő uborkás mártogatóssal Hozzávalók: 2 süllő, vagy egy nagyobb fogas, só, őrölt feketebors, 1 citrom, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg liszt, a sütéshez 0,5 l étolaj. A mártogatóshoz: 50 dkg kígyóuborka, só, őrölt bors, 3 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma. A körethez: 50 dkg újburgonya, só, 10 dkg vaj, 1 csokor

Balatoni fogassüllő uborkás mártogatóssal Tovább olvasom »

Dunai halászlé

Dunai halászlé Hozzávalók: (20 főre) 6 kg ponty, 3 kg szürke harcsa, 18 fej vöröshagyma, só, 1 pritamin paprika, 1 zöldpaprika, 1 fehér paprika, 35 evőkanál őrölt paprika, fél liter paprikapüré, 2 gerezd fokhagyma. A tésztához: 2 kg liszt, 15 tojás, 1 dl víz. A főzés előtti napon a halakat megtisztítjuk, és nagyobb darabokra, széles

Dunai halászlé Tovább olvasom »

Bakonyi ponty vajas galuskával

Bakonyi ponty vajas galuskával Hozzávalók: 1,2 kg tisztított ponty, 3 közepes fej vöröshagyma, 3 evőkanál étolaj, 4 paprika, 4 paradicsom, 4 teáskanál őrölt paprika, 1 kávéskanálnyi őrölt feketebors és kömény, 2 teáskanál só, 30 dkg csiperkegomba. A habaráshoz: 2 evőkanál rétesliszt, 2 dl tejföl, fél dl víz. A galuskához: 40 dkg rétesliszt, 4 tojás, 5

Bakonyi ponty vajas galuskával Tovább olvasom »

Amur kompérágyáson, lórban sütve

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Hozzávalók: másfél kg tisztított amur, 10 dkg füstölt kenyérszalonna, 10 dkg főtt császárszalonna szeletben, 2 nagyobb, és 5 kisebb vöröshagyma. 4 dl tejföl, 1 tojás, 10 dkg margarin, 3 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál mustár, őrölt bors, só, 2 paprika, 1 paradicsom, másfél kg krumpli (kompér). A savanyúsághoz: 3

Amur kompérágyáson, lórban sütve Tovább olvasom »

Halas rétes

Halas rétes Hozzávalók: 2 vöröshagyma, 10 dkg vaj, 5 db színes paprika, 2 paradicsom, 1 kg harcsafilé, 1 evőkanál őrölt paprika, ízlés szerint só, 1 kávéskanál őrölt fehérbors, bazsalikom, és kakukkfű, 1 dl fehérbor. A rétestésztához: 1 kg liszt, 6 dl tej, 3 teáskanál cukor, 2 csomag porélesztő, 1 kávéskanál só, 2 tojás, 3 evőkanál

Halas rétes Tovább olvasom »

Balatoni halászlé

Balatoni halászlé Hozzávalók: (4 személyre) az alapléhez 1 kg vegyes balatoni hal (busa, ponty, harcsa), 1 dl étolaj, 5 dkg kolozsvári szalonna, 2 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 csípős paprika, 1 teáskanál só, 2 teáskanál paradicsompüré, 4 evőkanál őrölt paprika. 40 dkg pontyszelet, só, 1-2 evőkanál citromlé. A bográcsba kevés olajat öntünk. A szalonnát

Balatoni halászlé Tovább olvasom »

Harcsapörkölt zalai módra, házi túrós csuszával

Harcsapörkölt zalai módra, házi túrós csuszával Hozzávalók: egy három kilós harcsa, vagy 1,8 kg bőrös harcsafilé, só, 40 dkg vöröshagyma, fél fej fokhagyma, 2 teáskanál őrölt feketebors, 7 evőkanál őrölt paprika, 10 dkg füstölt szalonna –és a szalonna bőrkéje, 2 dl étolaj, 2 paradicsom. A tésztához: 50 dkg liszt, 2 tojás, csipetnyi só, 1 kg

Harcsapörkölt zalai módra, házi túrós csuszával Tovább olvasom »

Balatoni sült keszeg

Balatoni sült keszeg Hozzávalók: 50 dkg liszt, 6 dkg jó minőségű őrölt fűszerpaprika, só, 2 kg keszeg, vagy kárász, a sütéshez étolaj. A halakat megtisztítjuk, átmossuk, és sűrűn, mindkét oldalán beirdaljuk. Alaposan besózzuk, és ebben 1-2 órán át, hideg helyen pihentetjük. A lisztet a paprikával összekeverjük, és ebbe forgatjuk bele a keszegeket. Az étolajat felforrósítjuk,

Balatoni sült keszeg Tovább olvasom »