hántolt árpa

Turai parasztos káposzta

Turai parasztos káposzta Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 füstölt csülök, 1 kg sózott sertéshús (oldalas, farok, csont), 2 vöröshagyma, 3 babérlevél, 1 teáskanál őrölt kömény, 2 teáskanál őrölt feketebors, 20 dkg hántolt árpa, 1 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál liszt. A sertéshúsokat a főzés előtt 3-4 nappal besózzuk, állni hagyjuk, majd lemossuk. A káposztát – […]

Turai parasztos káposzta Tovább olvasom »

Kásás káposzta

Kásás káposzta Hozzávalók: (10 főre) 1 füstölt, hátsó csülök, 1,5 kg füstölt sertéscomb (sonka), 50 dkg hántolt árpa, 3 kg savanyú káposzta, 3 babérlevél, őrölt bors, só. A rántáshoz 2 fakanál sertészsír, 10 dkg liszt, 1 teáskanál őrölt pirospaprika. A füstölt húsokat 2 órán át előfőzzük, majd lehűtjük és felkockázzuk. A káposztát felöntjük vízzel. Amikor

Kásás káposzta Tovább olvasom »

Véres hurka

Véres hurka Hozzávalók: 8 kg abált sertéshús: fejhús, tüdő, szív, nyelv, lép. 50 dkg hántolt árpa. Sertés fodorháj, 50 dkg vöröshagyma. Egy liter sertésvér kevés sóval, hogy ne alvadjon meg. Fűszerek: 10 dkg só, 15 dkg őrölt fűszerpaprika, 2,5 dkg őrölt feketebors, 1,5 dkg majoránna, öt deci abalé. Az abalében a húsokat és a hántolt

Véres hurka Tovább olvasom »