hurka

Hagymás véres hurka almával

Hagymás véres hurka almával Hozzávalók: A disznó belsőségei: tüdő, fejhúsok, szív, nyelv, nyesedékek, véresebb darabok, bőrke. Sóval kikevert nyers vér, abalében főzött rizs, Párolt vöröshagyma, őrölt feketebors, só, majoránna, alma. A sütéshez sertészsír. A disznó belsőségeit és egyéb kiválasztott részeit abalében megfőzzük. A vágás során felfogott vért sóval kikeverjük. Az összeállt, sűrűbb részeket kidobjuk belőle, […]

Hagymás véres hurka almával Tovább olvasom »

Hurkaleves

Hurkaleves – Worstsuppe Hozzávalók: 3 liter abalé, 2 szál hurka, 3 petrezselyem gyökér, 6 sárgarépa, 1 nagyobb vöröshagyma, 15 dkg cérnametélt. A zöldségeket megtisztítjuk. Az abalevet felmelegítjük. A hurkákat megszurkáljuk, és a levesben kifőzzük. Hozzáadjuk a zöldségeket is. Amikor a hurka megfőtt, kiszedjük a léből és hideg vízbe tesszük. Megvárjuk, amíg a sárgarépa és petrezselyem

Hurkaleves Tovább olvasom »

Paprikás kolbásszal és hurkával

Paprikás kolbásszal és hurkával – Warsttunkasz Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 szál füstölt házi kolbász, 40 dkg füstölt húsos hurka, 4 evőkanál lecsó, 1 teáskanál só, 3 cseresznye paprika. A vöröshagymát megtisztítjuk. A zsírt egy lábasban megolvasztjuk, erre kockázzuk rá a hagymát, majd üvegesre pirítjuk benne.

Paprikás kolbásszal és hurkával Tovább olvasom »

Hurkaleves

Hurkaleves Hozzávalók: abalé, vagy hús alap lé, 1 véres- és 1 májas hurka, 2 dl paradicsomlé, 1 kis fej lila hagyma, 3 zsemle, 1 evőkanál sertészsír, teáskanálnyi majoránna, kevés szegfűbors. A hurkákat karikákra vágjuk, fazékba tesszük, és abalével, vagy húslével felöntve, forrástól számított 10-15 percig főzzük. A zsemléket felkockázzuk, és kevés zsíron aranybarnára pirítjuk. A

Hurkaleves Tovább olvasom »

Böllérjózanító

Böllérjózanító Hozzávalók: 50 dkg liszt, 30 dkg disznóháj, 1 teáskanál só, másfél dl tej, 1 kávéskanál cukor, 5 dkg élesztő, 2 tojás, 50 dkg májas hurka, 50 dkg elősütött kolbász. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg megkel, kimérjük a lisztet, beleszórjuk a sót, és elmorzsoljuk benne a hájat. Egy tojással, és

Böllérjózanító Tovább olvasom »

Tepsis krumpli

Tepsis krumpli Hozzávalók: 50 dkg krumpli, teáskanálnyi só, 2 evőkanál sertészsír, 1 kg kolbász és hurka, 15 dkg füstölt szalonna. A krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk, alaposan átmossuk. Egy tepsit vastagon kikenünk zsírral. Az alját beterítjük a leszűrt krumpli karikákkal, sóval ízesítjük, majd ráhelyezzük a kolbász és hurkadarabokat. A szalonnából hosszú csíkokat szeletelünk, kakastaréj szerűen bevagdossuk,

Tepsis krumpli Tovább olvasom »

Disznótoros hurka, kolbász

Disznótoros hurka-kolbász Hozzávalók: a hurkához: 2 disznófej, 2 kg sertésbőr, 2 kg húsos szalonna, 2 kg sertéstüdő, 2 db szív, 4 vese. 7 vöröshagyma, 6 babérlevél, 1 nagyobb fej fokhagyma, 2 evőkanál sertészsír, 4 tasak majoránna, 2 tasak őrölt feketebors, ízlés szerint őrölt fűszerpaprika és só, 3 kg rizs, a sertés felfogott vére. A kolbászhoz:

Disznótoros hurka, kolbász Tovább olvasom »